Szilvás sajttorta

Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg mascarpone
50 dkg szilva
dl tej
3 teáskanál sütőpor
1 csipet
20 dkg finomliszt
1 db citrom leve és reszelt héja
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg túró

Elkészítés:

1. A sajtkrémhez 20 deka túrót és 6 deka cukrot, a vaníliás cukrot, a mascarponét, a tojásokat, a citromlét, a citromhéjat és a pudingport robotgéppel simára keverjük.

2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy kisebb, csatos tortaformát sütőpírral kibélelünk.

3. A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a maradék cukrot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék túrót, az olajat és a tejet, majd tésztává gyúrjuk.

4. A tésztát lisztezett felületen kerekre nyújtjuk, és beleillesztjük a tortaformába. Elsimítjuk rajta a túrós-sajtos krémet, majd kirakjuk a felezett-magozott szilvadarabokkal úgy, hogy a bőrös felükkel a krémbe süllyedjenek.

5. A tortát 55 perc alatt aranybarnára sütjük, a sütőből kivéve süteményrácson hagyjuk kihűlni.

Szilvás sajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Szilvás sajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj