Hosszúmetélt szalonnával

| Szalonnás hosszúmetélt receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hosszúmetélt szalonnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg húsos szalonna
10 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
másfél dl húsalaplé
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és 2 percig együtt futtatjuk.

3. Hozzáadjuk az alaplevet és a petrezselymet, majd sóval és borssal fűszerezzük. A keveréket alacsony hőfokon a felére besűrítjük.

4. A bazsalikomleveleket leöblítjük, lerázzuk és apróra vágjuk. A sűrítés után a mártásba keverjük.

5. A hosszúmetéltet forrásban lévő bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, ráöntjük a szalonnás mártást, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Hosszúmetélt szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Hosszúmetélt szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek