Hosszúmetélt szalonnával



Elkészítés:
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és 2 percig együtt futtatjuk.
3. Hozzáadjuk az alaplevet és a petrezselymet, majd sóval és borssal fűszerezzük. A keveréket alacsony hőfokon a felére besűrítjük.
4. A bazsalikomleveleket leöblítjük, lerázzuk és apróra vágjuk. A sűrítés után a mártásba keverjük.
5. A hosszúmetéltet forrásban lévő bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, ráöntjük a szalonnás mártást, végül megszórjuk a reszelt sajttal.