Fehér csokoládés habkrém



Elkészítés:
1. A tejet és a rúd fahéjat kis serpenyőben szinte forráspontig melegítjük, majd félrerakjuk. A fahéjrudat kidobjuk.
2. A fehér csokoládét tűzálló edényben, gyöngyöző vízfürdő felett felmelegítjük, simára keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni.
3. A felolvasztott csokoládéra öntjük a meleg vaníliás tejet, majd simára keverjük, és utána 10 percig hűtjük.
4. Habosra keverjük a tejszínt. A tojásfehérjéket egy másik tálban kemény habbá verjük.
5. A tejszínhabot a csokoládés krémbe keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A keveréket 6 1,5 dl-es pohárba vagy porceláncsészébe kanalazzuk, azután 4 órán keresztül vagy egész éjszaka hűtjük.
6. Tálalás előtt az étcsokoládéból forgácsokat faragunk zöldséghámozóval. A csészék vagy poharak tetejére szórjuk. Kakaóporral és őrölt fahéjjal koronázzuk meg a desszertet.