Fehér csokoládés habkrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér csokoládés habkrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 ¾ dl tejszín
1 rúd fahéj
1 dl félzsíros tej
kevés kakaópor

Elkészítés:

1. A tejet és a rúd fahéjat kis serpenyőben szinte forráspontig melegítjük, majd félrerakjuk. A fahéjrudat kidobjuk.

2. A fehér csokoládét tűzálló edényben, gyöngyöző vízfürdő felett felmelegítjük, simára keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni.

3. A felolvasztott csokoládéra öntjük a meleg vaníliás tejet, majd simára keverjük, és utána 10 percig hűtjük.

4. Habosra keverjük a tejszínt. A tojásfehérjéket egy másik tálban kemény habbá verjük.

5. A tejszínhabot a csokoládés krémbe keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A keveréket 6 1,5 dl-es pohárba vagy porceláncsészébe kanalazzuk, azután 4 órán keresztül vagy egész éjszaka hűtjük.

6. Tálalás előtt az étcsokoládéból forgácsokat faragunk zöldséghámozóval. A csészék vagy poharak tetejére szórjuk. Kakaóporral és őrölt fahéjjal koronázzuk meg a desszertet.

Fehér csokoládés habkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 254 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Fehér csokoládés habkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
ételfotó