Naranccsal pácolt steak
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
igény szerint olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
A pácléhez:
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait. A húst egyforma hasábokra vágjuk, és 30 percen keresztül pácoljuk.
2. Felaprítjuk a hagymát. Késsel meghámozzuk a narancsot. A fehér héját eltávolítjuk. Gerezdekre vágjuk, és felfogjuk a kicsurgó levét.
3. Felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig kevergetve sütjük benne a pácból kivett húst.
4. Hozzáadjuk a gyömbért, az őrölt chilit, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a páclével, és 2-3 percig főzzük.
5. Beletesszük a narancsgerezdeket, a kandírozott narancshéjat, az újhagymát, összemelegítjük, és azonnal tálaljuk (általában főtt rizzsel).