Naranccsal pácolt steak

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Naranccsal pácolt steak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
80 dkg színhús marhahús
1 csokor újhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A pácléhez:
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 teáskanál keményítő
10 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál száraz sherry
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait. A húst egyforma hasábokra vágjuk, és 30 percen keresztül pácoljuk.

2. Felaprítjuk a hagymát. Késsel meghámozzuk a narancsot. A fehér héját eltávolítjuk. Gerezdekre vágjuk, és felfogjuk a kicsurgó levét.

3. Felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig kevergetve sütjük benne a pácból kivett húst.

4. Hozzáadjuk a gyömbért, az őrölt chilit, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a páclével, és 2-3 percig főzzük.

5. Beletesszük a narancsgerezdeket, a kandírozott narancshéjat, az újhagymát, összemelegítjük, és azonnal tálaljuk (általában főtt rizzsel).

Naranccsal pácolt steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 68 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Naranccsal pácolt steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
szótár