Gesztenyés tekercs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés tekercs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
5 dkg vaj
A sziruphoz:
2 kávéskanál rum
1 dl szirup
A tésztához:
4 dkg keményítő
4 dkg liszt
A töltelékhez:
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez üssük fel a tojásokat, s válasszuk el a fehérjét a sárgájától. Adjunk hozzá 6 dkg cukrot a tojássárgákhoz, s habverővel keverjük habosra.

2. A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá.

3. Keverjük a tojássárgákhoz a lisztet és a keményítőt. Óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot.

4. Kenjük szét egyenletesen a masszát egy megvajazott, papírral kibélelt sütőlapon, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 7-8 percig.

5. Amikor megsült a tészta, rögtön vegyük ki a sütőből, ne szárítsuk ki. Csúsztassuk hideg sütőlapra. Felhasználás előtt húzzuk le róla a papírt. (Ha nagyon kiszáradna a tészta, fordítsuk meg, és ecsettel nedvesítsük meg a papírt, hogy könnyebben leváljék róla.)

6. A töltelék elkészítésekor a gesztenyepüréhez adhatunk kevés, jól kikevert vajat. Jól dolgozzuk össze, majd locsoljuk meg az ízesített sziruppal a tésztát, kenjük meg a krémmel, és tekerjük össze.

7. Gőz fölött olvasszuk fel a vajat és a csokoládét és vonjuk be a csokoládémázzal a tekercset, majd díszítsük néhány szem főtt vagy sült, meghámozott gesztenyével.

Gesztenyepüré

Gesztenyepüré
2.5 dl tejszín
1 teáskanál vaníliaesszencia
A díszítéshez::
2 teáskanál porcukor

1. A tejszín felét egy lábosban keverjük össze a vaníliával, a cukorral és a gesztenyepürével. Lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg jól elkeveredik.

2. Közepes lángon főzzük tovább 15-20 percig, vagy amíg besűrűsödik. Fedjük le, és alaposan hűtsük le.

3. Osszuk négyfelé, az adagokat szűrőn, burgonyanyomón préseljük át tálkákba, vagy reszeljük le. Ekkor már ne nyúljunk hozzá, mert könnyen összeesik.

4. A maradék tejszínből elektromos habverővel kemény habot verünk, és ezzel díszítjük a pürét.

Gesztenyés tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Gesztenyés tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
vegetáriánus ételek