Parajos húsgombóc

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parajos húsgombóc
Adag: 1 sütőtál (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csont nélkül sertéstarja
10 dkg sertésmáj
50 dkg paraj
½ dl olaj
15 dkg sertésháló
10 dkg baconszalonna
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.

2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákeverjük a parajt, borssal, szerecsendióval, ha szükséges, sóval ízesítjük.

3. A masszából 20 kis golyót formálunk, mindegyiket bevonjuk egy darabka sertéshálóval, kissé ellapítjuk.

4. Olajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, mérsékelten meleg (180 fokos) sütőben 10-15 percig sütjük, közben saját levével többször meglocsoljuk.

5. Fogpiszkálókra tűzve hidegen vagy melegen kínáljuk.

Parajos húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 474 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Parajos húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
szólj hozzá, értékelj