Fiákergulyás főtt krumplival

Fiakergulasch mit Salterdäpfeln

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fiákergulyás főtt krumplival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg zsíros marhahús
4 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál sűrített paradicsom
3 evőkanál édesnemes pirospaprika
60 dkg hagyma
4 evőkanál margarin
vagy
4 evőkanál vaj
vagy
4 evőkanál olaj
vagy
igény szerint főtt burgonya
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint őrölt köménymag
kevés ecet

Elkészítés:

1. A húst megtisztítjuk (inakat stb. eltávolítjuk) és nem túlságosan nagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.

2. A vajzsírt vagy a növényi olajat egy nagy, széles lábasban fölforrósítjuk, a hőfokot visszavesszük, és a hagymát lehetőleg minél lassabban addig pároljuk, amíg meg nem puhul. (Mennél tovább pároljuk a hagymát, annál finomabb lesz majd a zaft!) Időnként megkeverjük.

3. Megszórjuk az édesnemes paprikával, gyorsan fölöntjük egy kis ecettel és vízzel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd alaposan elkeverjük. Belerakjuk a húskockákat, és sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménymaggal ízesítjük.

4. Ezután fölöntjük annyi vízzel, hogy a húst éppen csak ellepje, időnként megkavarva 2,5-3 óra alatt a gulyást puhára főzzük. Ha zsírjára fő közben, mindig csak kevés vízzel pótoljuk a levét, hogy a végén jó sűrű zaftja legyen.

5. A garnírunghoz a főzési idő letelte után a virslit vagy a debrecenit 10 percre forró vízbe tesszük. A tojásokból egy serpenyőben némi vajon viaszlágyságú tükörtojásokat sütünk. Az uborkákat legyezőformában bevagdossuk és kicsit széthúzkodjuk.

6. Az elkészült gulyást utánaízesítjük és tányérokba mérjük. Az egyszerű gulyást (azaz pörköltöt) csak főtt krumplival tálaljuk. A fiákergulyáshoz viszont a virsli, a tükörtojás és az uborkalegyező is hozzátartozik. A tetejét pedig általában pirospaprika-csíkokkal szokták díszíteni.

Fiákergulyás főtt krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Fiákergulyás főtt krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
recept beküldése