Portugál mártás



Elkészítés:
1. A vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát és sárgarépát.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, és fölengedjük 7,5 dl vízzel. Beledobunk 1 gerezd fokhagymát, 1 csokor friss kakukkfüvet és 1 babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön 60 percig főzzük, majd átpasszírozzuk.
3. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk.
4. A finomra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a másik gerezd fokhagymát, illetve a maradék kakukkfüvet és babérlevelet. Addig pároljuk, míg a levét teljesen el nem fövi.
5. A kétféle paradicsomos mártást összekeverjük, finomra vágott petrezselyemmel és kimagozott olajbogyó-karikákkal díszítjük.