Portugál mártás

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Portugál mártás
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
2 csokor friss kakukkfű
40 dkg friss paradicsom
3 dkg finomra vágott petrezselyem
2 és fél dkg liszt
8 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
½ dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát és sárgarépát.

2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, és fölengedjük 7,5 dl vízzel. Beledobunk 1 gerezd fokhagymát, 1 csokor friss kakukkfüvet és 1 babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön 60 percig főzzük, majd átpasszírozzuk.

3. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk.

4. A finomra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a másik gerezd fokhagymát, illetve a maradék kakukkfüvet és babérlevelet. Addig pároljuk, míg a levét teljesen el nem fövi.

5. A kétféle paradicsomos mártást összekeverjük, finomra vágott petrezselyemmel és kimagozott olajbogyó-karikákkal díszítjük.

Portugál mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Portugál mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
hírlevél