Töltött hagyma

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött hagyma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb fej hagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál vaj
1 db tojás
4 cl grappa
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss, apróra vágott zsályalevél
1 csomag petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymákat meghámozzuk, majd forrásban lévő sós vízben 15 percig előfőzzük őket. Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni.

2. Félbevágjuk, a közepéről kb. a hagyma egyharmad részét kiskanállal vagy késsel óvatosan eltávolítjuk. Az eltávolított hagymának a felét apróra vágjuk, (a másik részt esetleg később egy salátához lehet majd hasznosítani vagy tálaláskor a töltött hagymák mellé tehetjük).

3. Egy közepes serpenyőben 1 evőkanál vajat felolvasztunk, először a felaprított hagymát, majd pedig a darált marhahúst pirítjuk le. Sózzuk, borsozzuk, a grappa felével meglocsoljuk, majd tovább pároljuk. Ezután levesszük a tűztől, hogy kihűlhessen.

4. A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A tojást felverjük és a parmezánnal együtt hozzákeverjük a húshoz. A petrezselymet finoman felaprítjuk, a felét szintén a töltelékhez adjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Ezzel a keverékkel megtöltjük a hagymákat.

5. Egy tűzálló tálat 1 teáskanál vajjal kikenünk. A hagymákat belehelyezzük.

6. Két evőkanál vajat felforrósítunk egy tálban, 3 evőkanál zsemlemorzsát teszünk hozzá. Ezzel is megöntözzük a hagymákat, szintúgy a garppa maradékával.

7. Az előmelegített sütőben, 45 percig sütjük, a maradék petrezselyemmel a sütés végén megszórjuk.

Töltött hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Töltött hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
lexikon