Cannelloni kertészasszony módra

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg ricotta sajt
12 és fél dkg mozzarella sajt
10 dkg nyers sonka
50 dkg spenót
5 evőkanál olívaolaj
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 gerezd fokhagyma
1 ág oregánó
4 db tojás
15 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet, a tojásokat és fél teáskanál sót összekeverjük 1 dl langyos vízzel, és sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és rövid ideig blansírozzuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a mozzarellát kockákra.

2. Az oregánót megmossuk, lerázzuk róla a nedvességet, és a leveleit apróra vágjuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és összezúzzuk. A ricottát és a mozzarellát összekeverjük a kisebb darabokra vágott sonkával, az oregánóval és a fokhagymával. Sóval és borssal erősen fűszerezzük.

3. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (a légkeverésest 230 fokra). A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, és 20 darab kb. 10 cm-es négyzetet vágunk ki belőle. A lapokat bő, sós vízben adagonként kifőzzük. Kivesszük és lecsepegtetjük.

4. A tésztákat kiterítjük az asztalra, elosztjuk rajtuk a spenótos-sonkás tölteléket, majd a cannellonikat feltekerjük. A feltekert tésztákat az illesztéssel lefelé kivajazott sütőtálba fektetjük.

5. A tojássárgáját összekeverjük a pecorinóval, az olajjal és a besamelmártással, sózzuk, borsozzuk, majd a tekercsekre simítjuk. A sütő középső rácsán kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dkg vaj
5 dl tej
6 szem fekete bors
5 dkg finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió virág

1. A tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük.

2. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Cannelloni kertészasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Cannelloni kertészasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
most van szezonja