Olajos chilimártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olajos chilimártás
Eljárások: hámozás, hűtés, pirítás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db szárított chilipaprika
4 evőkanál főzött olaj
2 evőkanál szezámolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A főzött olajat felforrósítjuk, a fokhagymát sötétbarnára pirítjuk, majd kivesszük és kidobjuk.

Az olajba beletesszük a chilipaprikát, és néhány másodpercig sütjük.

Hozzáadjuk a szezámolajat, és levesszük a tűzről.

Alaposan összekeverjük, és lehűtjük.

A főzött olajat könnyen elkészíthetjük, ha zöldség-, mogyoró-, vagy bármilyen más olajat rendkívül forróra hevítünk, de figyelembe kell vennünk, hogy a túlhevített zsiradékokban egészségkárosító anyagok képződnek.
Olajos chilimártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
Olajos chilimártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
twitter