Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb búzatortilla
6 szelet csont nélkül, kockára vágott sertéskaraj
½ teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál szárított oregánó
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverjük össze egy nagy tálban az olajat a fokhagymával, az oregánóval, a római köménnyel, a sóval és a borssal, aztán forgassuk bele a felkockázott húst, hogy a fűszeres olaj mindenütt bevonja.

2. Melegítsük elő a grillsütőt közepesnél nagyobb fokozaton vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. Süssük a húst 5-10 percig, amíg a külseje megbarnul, a belseje pedig kifehéredik.

3. A tortillákat csomagoljuk 2 réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

4. Osszuk szét a tortillákra a húst és az ananászos salsát.

5. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.

A sertéshús és az ananász nagyon jó páros, és ebben a csípős tortillatekercsben különösen jól harmonizálnak egymással.

Csípős ananászos salsa

Csípős ananászos salsa
2 kisebb kimagozott, finomra aprított chilipaprika
0.5 db friss, hámozott ananász
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál thai halszósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál frissen préselt/facsart zöldcitromlé
2 evőkanál durvára vágott pörkölt mogyoró
1.5 dkg apróra vágott koriander
2 evőkanál világos nádcukor vagy
2 evőkanál finomított pálmacukor

1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.

2. Keverjük össze a lime-levet a halszósszal, a pálmacukorral, a gyömbérrel és az olajjal egy kis tálban. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik.

3. Locsoljuk az öntetet az ananászra és forgassuk össze.

4. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen lezárva tegyük a hűtőbe akár 2-3 napra.

Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 204 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
szótár