Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával



Elkészítés:
1. Keverjük össze egy nagy tálban az olajat a fokhagymával, az oregánóval, a római köménnyel, a sóval és a borssal, aztán forgassuk bele a felkockázott húst, hogy a fűszeres olaj mindenütt bevonja.
2. Melegítsük elő a grillsütőt közepesnél nagyobb fokozaton vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. Süssük a húst 5-10 percig, amíg a külseje megbarnul, a belseje pedig kifehéredik.
3. A tortillákat csomagoljuk 2 réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
4. Osszuk szét a tortillákra a húst és az ananászos salsát.
5. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.
Csípős ananászos salsa

1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.
2. Keverjük össze a lime-levet a halszósszal, a pálmacukorral, a gyömbérrel és az olajjal egy kis tálban. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik.
3. Locsoljuk az öntetet az ananászra és forgassuk össze.
4. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen lezárva tegyük a hűtőbe akár 2-3 napra.