Spenótos gombócok

Canederli di spinaci

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos gombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg spenót
6 db zsemle
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 db tojás
7 és fél dkg liszt
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tetejére:
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Egy edényben az olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a kb. 1 cm-es kockákra vágott zsemlét.

2. A spenótot tisztítsuk meg, és forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Ezután szűrjük le, a felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle, majd vágjuk nagyon apróra vagy botmixerrel pürésítsük.

3. Egy nagy tálban keverjük össze a spenótot az enyhén felvert tojásokkal, a liszttel és a reszelt sajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a megpirított hagymát és a zsemlekockákat.

4. Jól dolgozzuk össze, és formáljunk a masszából kisebb gombócokat (canederliket), és főzzük meg őket 7-8 perc alatt forró, sós vízben.

5. Szűrjük le, locsoljuk meg az olvasztott vajjal, szórjunk rá parmezánt és tálaljuk.

Tipikus első fogás, amit önmagában vagy húslevessel tálalnak. Ez a szerény étel egykor minden bizonnyal arra szolgált, hogy a megmaradt, száraz kenyeret hasznosítsák.
Spenótos gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Spenótos gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
van itthon