Csokikrémes édesség

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokikrémes édesség
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
2 dl tejszín
11 dkg vaj
6 dkg kakaópor
A töltelékhez:
3 kávéskanál víz

Elkészítés:

1. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, adjuk hozzá a kakaót, és habverővel keverjük össze.

2. Verjük fel a tejszínt habbá. Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral és pici vízzel.

3. Amikor ez kihűlt, vegyük le a vízfürdőről a csokikrémet, Keverjük össze a három alkotórészt.

4. Töltsük a keveréket kerek formába, és tegyünk rá egy kerek piskóta vagy vajaspiskóta lapot.

5. Tálalás előtt 180 percre tegyük a hűtőbe.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Vajas piskóta

Kép nélkül
20 dkg finomliszt
20 dkg langyos vaj
1 db héja citrom
2 csomag vanilincukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
1 csipet
20 dkg porcukor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, vaníliával, citromhéjjal és a sóval, majd lazán belekeverjük a hab felét. A lisztbe keverjük a sütőport és ezt a keverékhez adjuk. Végül a maradék habot is hozzáadjuk. Kivajazott, akkora tepsibe öntjük, hogy 1 cm vastag legyen. 200 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.

Sütés előtt megszórhatjuk lisztbe forgatott, magozott meggy- vagy cseresznyebefőttel.

Piskóta alaprecept

Piskóta alaprecept
6 db tojás
6 evőkanál liszt
1 késhegynyi sütőpor
6 evőkanál kristálycukor

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortafirmát.

2. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a cukrot is.

3. Robotgéppel sűrű, habos krémmé keverjük. Hablapáttal belekeverjük a lisztet és a sütőport is.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-30 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük.

Csokikrémes édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 244 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Csokikrémes édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
recepttár