Szilvaszósz
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 7 adag
Elkészítés:
A sárgabarackot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Másnap lecsöpögtetjük, de az áztatólét nem öntjük ki.
Összekeverjük a sárgabarackot, a friss vagy befőtt szilvát, a mazsolát, a kb. 2,5 cm hosszú, megtisztított és finomra vágott gyömbért, a cukrot, és az áztatóléből ráöntünk 2,5 dl-nyit.
Fölforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, amíg tovább sűrűsödik.
Hozzáadjuk az ecetet és a durvára darált piros chilipaprikát.
Megsózzuk, és alaposan összekeverjük.
5-10 percen át addig főzzük, amíg besűrűsödik és ragadóssá válik. Lehűtjük, és üvegbe tesszük.