Petrezselymes rakott hús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Petrezselymes rakott hús
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi finomra vágott petrezselyemzöld
2 db borjúláb
100 dkg sertéslapocka
vagy
100 dkg sertéscomb
1 szem szegfűszeg
3 evőkanál borecet
2 gerezd fokhagyma
½ csokor babérlevél
½ csokor friss kakukkfű
1 szál tárkony
2 nagyobb sertésbőr
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

2. Egy elég magas lábasba tesszük a félig kettéhasított borjúlábakkal, a felgöngyölt és átkötözött tisztított sertésbőrrel, a hagymába tűzött szegfűszeggel, a fokhagymával, a tárkonnyal, a mogyoróhagymával, a kakukkfűvel, és babérlevéllel együtt.

3. Ráöntjük a bort, és annyi hideg vizet öntünk még hozzá, hogy ellepje. (Sózni nem kell!) Lefedve, lassú forralással kb. 150 percig főzzük. Akkor jó, amikor annyira megpuhult, hogy villával össze lehet törni.

4. A lében hagyjuk kihűlni, majd villával szétnyomkodjuk, a soványabb és a zsírosabb részeket összevegyítjük.

5. Finomra vágott petrezselyemmel rétegezve, mély üvegtálba tesszük. Alulra a hús, felülre vastagabb réteg petrezselyem kerül.

6. A főzőlét leszűrjük, kissé megborsozzuk és hozzáadjuk az ecetet. Ráöntjük a tálba rétegezett húsra (a főzőlének átlátszóan tisztának kell lennie). Tányérral lefedjük, súllyal lenyomtatjuk és a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Petrezselymes rakott hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Petrezselymes rakott hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
most van szezonja