Lágyra párolt póréhagyma

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lágyra párolt póréhagyma
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 szál póréhagyma
2 és fél diónyi vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt földet eltávolítsuk.

2. Vágjuk fel kb. 1 cm vastag karikákra.

3. Lassú tűzön olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben vagy lábasban. Öntsük bele a felvágott hagymát.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd időnként megkeverve pároljuk 15 percig. A végére üvegesen áttetsző és nagyon lágy lesz.

A szinte olvadóan lággyá párolt póréhagyma különösen jól illik a halakhoz, de fehér húsokkal, szárnyasokkal sem utolsó.
Lágyra párolt póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
(Alexandra Kiadó, 2007)

Mivel is lehetne jobban elcsábítani egy nőt, és megérinteni a lelkét, mint ha egy férfi meghívja egy általa főzött vacsorára? Nem kell tehetség, sem nagy gyakorlat ahhoz, hogy az ember képes legyen összedobni néhány egyszerű... bővebben...
Lágyra párolt póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
(Alexandra Kiadó, 2007)

Mivel is lehetne jobban elcsábítani egy nőt, és megérinteni a lelkét, mint ha egy férfi meghívja egy általa főzött vacsorára? Nem kell tehetség, sem nagy gyakorlat ahhoz, hogy az ember képes legyen összedobni néhány egyszerű... bővebben...
van itthon