Piros lasagne



Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nedves konyharuhával áttöröljük. A metélőhagymát leöblítjük, megszárítjuk és felaprítjuk.
2. Felhevítjük az olajat, és megpároljuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és minden oldaláról megpirítjuk. Beletesszük a csiperkét, s addig pirítjuk vele, amíg a folyadék elpárolog. Beleszórjuk a metélőhagymát és a zsályát. A bort összekeverjük az alaplével, ráöntjük a ragura, és 10 percig közepes hőmérsékleten főzzük.
3. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és vajjal kikenünk egy sütőtálat. Tésztalapot terítünk a tál aljára, arra egy réteg csirkés-gombás keveréket kanalazunk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
4. Frissen lereszeljük a sajtot, és a húsra szórjuk. A lasagnét a sütő középső rácsán 30 percig sütjük. Zsályalevelekkel díszítve, forrón tálaljuk.