Piros lasagne

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg piros lasagne
20 dkg csiperkegomba
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 és ¼ dl fehérbor
4 evőkanál fokhagymás olívaolaj
½ csokor metélőhagyma
10 levél zsálya
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nedves konyharuhával áttöröljük. A metélőhagymát leöblítjük, megszárítjuk és felaprítjuk.

2. Felhevítjük az olajat, és megpároljuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és minden oldaláról megpirítjuk. Beletesszük a csiperkét, s addig pirítjuk vele, amíg a folyadék elpárolog. Beleszórjuk a metélőhagymát és a zsályát. A bort összekeverjük az alaplével, ráöntjük a ragura, és 10 percig közepes hőmérsékleten főzzük.

3. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és vajjal kikenünk egy sütőtálat. Tésztalapot terítünk a tál aljára, arra egy réteg csirkés-gombás keveréket kanalazunk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

4. Frissen lereszeljük a sajtot, és a húsra szórjuk. A lasagnét a sütő középső rácsán 30 percig sütjük. Zsályalevelekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Piros lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 56 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Piros lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szótár