Angol almatorta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angol almatorta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg alma
½ dl víz
1 db tojás

Elkészítés:

1. Béleljünk ki egy jénai tálat a meghámozott, kimagozott és negyedekre vágott almával. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot.

2. A tál oldalát körben béleljük ki tésztával, és rakjunk a tetejére is egy vékony tésztalapot.

3. Kenjük meg tojással, és díszítsük kis tésztadarabokkal. Több helyen böködjük meg egy kés hegyével.

4. Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg. Langyosan tálaljuk, adhatunk hozzá tejszínhabot, vaníliamártást és gyümölcsöntetet is.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Angol almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Angol almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
google+