Csokoládéhab

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládéhab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
7 és fél dkg csokoládé
3 kávéskanál víz
5 dkg vaj
2 és fél dkg kakaó
1 dl tej

Elkészítés:

1. Készítsük el az olasz habmasszát: főzzünk sűrű szirupot a cukorból és a vízből, majd sugárban öntsük forrón a nem teljesen felvert cukros tojáshabba. Verjük habverővel, míg teljesen ki nem hűl. Hidegen válik felhasználhatóvá.

2. A csokoládékrémhez forraljuk fel a tejet a vajjal, adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét. Húzzuk le a tűzről, és verjük habverővel.

3. Kevergessük még egy keveset, majd keverjük bele a kakaót. Amikor langyosra lehűlt, adjuk hozzá a habmasszát és a tejszínhabot. Öntsük mély tálba, és tegyük hűtőbe. Takarjuk le alufóliával, és tálalásig tartsuk a hűtőben.

Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
recepttár