Mexikói mártás

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mexikói mártás
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet kristálycukor
1 csokor friss kakukkfű
2 és fél dkg liszt
8 dkg fokhagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben a kis kockákra vágott hagymát és sárgarépát a vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, felöntjük 7,5 dl vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük.

3. Mérsékelt lángon 60 percig főzzük a keveréket.

4. A paprikákat félbevágjuk, 5-10 percre forró sütőbe tesszük, majd a héjukat lehúzva kis kockákra vágjuk.

5. A paradicsomos szószt átpasszírozzuk, és belekeverjük a paprikakockákat.

Mexikói mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Mexikói mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
szótár