Fettuccine padlizsánnal, zöldolívával
Fettuccine con melanzane e olive



Elkészítés:
1. A zöld olívákat, ha szükséges kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, majd a héjával együtt felkockázzuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk (hogy a kesernyés ízétől megszabadítsuk), majd a levét leöntjük.
2. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és fél percig pirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánkockákat és állandó keverés mellett, közepes lángon 6 percig pároljuk.
3. Ezután adjuk hozzá az olívabogyót, a citromlevet, és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
4. A tésztát egy nagy fazékban, forró sós vízben a szokott módon készre főzzük, leszűrjük.
5. A szószt a tésztára öntjük, petrezselyemmel és parmezánnal megszórjuk és tálaljuk.