Tejfölös rétes kanáritejjel

Millirahmstrudel mit Kanarimilch

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Tejfölös rétes kanáritejjel
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl tejföl
15 dkg túró
6 dkg mazsola
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
12 dkg vaj
2 dl tej
6 db szikkadt zsemle
igény szerint rum
kevés frissen reszelt citromhéj
ízlés szerint porcukor
A kenéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A meghintéshez:
ízlés szerint porcukor
A szószhoz:
2 evőkanál kristálycukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
vagy
1 rúd vanília
A tésztához:
1 db tojás
1 csipet
1 evőkanál olaj
1 dl langyos víz
20 dkg liszt
igény szerint vaj
Az öntethez:
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
3 db tojás
3 dl tej

Elkészítés:

1. A rétestészta elkészítéséhez a lisztet a munkafelületre borítjuk, a tetejébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az olajat meg a vizet. Megsózzuk, és csomómentes tésztát gyúrunk belőle. Szükség esetén lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. Legjobb kézzel megdolgozni a tésztát, hogy jó rugalmassá váljon. Ha elkészült, golyót formázunk belőle, megkenjük olajjal, és nejlonfóliával letakarva 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. (Persze készíthetjük készen vásárolt tésztából is, ha kevés az időnk.)

2. A töltelékhez a zsömlék héját levágjuk, belét fölkockázzuk és leöntjük tejjel. Hagyjuk, hogy megszívja magát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat egyenként belekeverjük. A fehérjékből 10 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük.

3. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Az öntethez a tejet a tojásokkal, a porcukorral és vaníliás cukorral elkeverjük és odakészítjük.

4. A rétestésztát kihúzzuk (azaz egy nagy terítőt meghintünk liszttel, rátesszük a tésztát, azt is meglisztezzük és sodrófával négyszögletesre nyújtjuk), a zsemlés tölteléket a tészta egy részén elterítjük és a rumba áztatott mazsolával megszórjuk. A tészta többi részét megkenjük olvasztott vajjal.

5. A rétes alatti terítőt megemeljük, és a rétest felgöngyöljük a segítségével, előtte a szélét behajtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, passzentos, nem túl nagy sütőformába tesszük (ha nem így teszünk a rétes sütés közben kicsit szétfolyik). Olvasztott vajjal megkenjük, és az előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük.

6. A tojásos tej egy részét a rétesre öntjük, és további 35-45 percig készre sütjük. Közben időnként egy kis tejet öntünk rá, hogy a végére elfogyjon, mire a rétes aranysárgára sül.

7. Kivesszük, megporcukrozzuk és az elkészített kanári tejjel tálaljuk. A kanáritejhez az összes hozzávalót gőz fölött addig verjük, míg a szósz be nem sűrűsödik.

Tejfölös rétes kanáritejjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Tejfölös rétes kanáritejjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
könyvek