Csípős-savanyú leves

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős-savanyú leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db lime leve
30 dkg csíkokra vágott tofu
vagy
30 dkg lebőrözött, kicsontozott pulykamell
ízlés szerint friss, reszelt gyömbér
1 evőkanál étolaj
4 szál finomra vágott újhagyma
7 és fél dkg hosszú szemű vadrizs
20 dkg héjas, összevágott cukorborsó
vagy
A díszítéshez:
4 evőkanál apróra vágott koriander

Elkészítés:

1. Az olajat mély serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykamellet vagy a tofut. Közepes tűzön 5 perc alatt kissé barnára pirítjuk.

2. Beletesszük a gyömbért, az újhagymát, és még 2-3 percig pároljuk. Belekeverjük a currykrémet, majd további 1-2 percig melegítjük.

3. Belekeverjük a rizst. Felöntjük a forró csirke- vagy zöldségalaplével, vagy vízzel. Megkeverjük, felforraljuk. Lefedjük, a tűz hőfokát csökkentjük, 20 percig gyöngyözve főzzük.

4. A cukorborsót belekeverjük. Még 5 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Tálalás előtt a lime levével meglocsoljuk. Csészékbe kanalazzuk, a korianderrel díszítjük.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Csípős-savanyú leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Csípős-savanyú leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
most van szezonja