Nyári kuszkusz



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat), a légkeveréses sütőt 210 fokra. A zöldségeket és a fokhagymát egy nagy sütőtálba rakjuk, 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk, sóval és őrölt feketeborssal fűszerezzük. Összekeverjük, hogy a fűszerek átjárják. Úgy 20 percig sütjük, vagy amíg megpuhul.
2. Közben a kuszkuszt egy másik tálban 3 dl vízzel felöntjük, 5 percig áztatjuk. Ezt követően a paradicsomot és a harissa krémet belekeverjük, a maradék olajjal megspricceljük. Átmelegítjük a sütőben 4-5 perc alatt.
3. Belekeverjük a kuszkuszba a tökmagot, hozzáadjuk a koriandert és fűszerezzük. Belekeverjük a zöldségeket, majd a kuszkuszt meleg kenyérszeletekkel és görög joghurttal kínáljuk.