Paradicsomszószos sajtos polenta



Elkészítés:
1. Olajjal vékonyan kikenünk egy 25,5 x 17 centis tepsit. Egy nagy edényben 1,1 liter vizet felforralunk egy negyed teáskanál sóval. Beleszórjuk a darát, állandóan kevergetve főzzük. A tűz hőfokát csökkentjük, a kukoricadarát 10-15 percig kevergetjük, amíg elválik az edény falától.
2. A zöldfűszereket (pl. oregánó, snidling, petrezselyem) és a parmezánt belekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az előkészített tepsibe öntjük, és hagyjuk kihűlni.
3. Elkészítjük a paradicsomos, bazsalikomos szószt. Az olajat felhevítjük, a fokhagymát 30 másodpercig pároljuk benne, úgy hogy azért még ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a kakukkfüvet és egy nagy csipet cukrot. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, 5-10 percig gyöngyözve főzzük. A babérlevelet és a kakukkfüvet kidobjuk, a bazsalikomot belekeverjük.
4. A tálaláshoz a polentát darabokra vágjuk, az oldalait kissé megolajazzuk. Megsütjük grillserpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt, vagy grillsütőben 7-8 perc alatt. Paradicsomos, bazsalikomos szósszal, friss parmezánforgáccsal és összetépkedett bazsalikomlevéllel tálaljuk.