Paradicsomszószos sajtos polenta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomszószos sajtos polenta
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
22 és fél dkg kukoricadara
4 evőkanál összevágott zöldfűszer
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A paradicsommártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet kristálycukor
1 ág kakukkfű
3 evőkanál friss bazsalikom
3 gerezd összenyomott fokhagyma

Elkészítés:

1. Olajjal vékonyan kikenünk egy 25,5 x 17 centis tepsit. Egy nagy edényben 1,1 liter vizet felforralunk egy negyed teáskanál sóval. Beleszórjuk a darát, állandóan kevergetve főzzük. A tűz hőfokát csökkentjük, a kukoricadarát 10-15 percig kevergetjük, amíg elválik az edény falától.

2. A zöldfűszereket (pl. oregánó, snidling, petrezselyem) és a parmezánt belekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az előkészített tepsibe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

3. Elkészítjük a paradicsomos, bazsalikomos szószt. Az olajat felhevítjük, a fokhagymát 30 másodpercig pároljuk benne, úgy hogy azért még ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a kakukkfüvet és egy nagy csipet cukrot. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, 5-10 percig gyöngyözve főzzük. A babérlevelet és a kakukkfüvet kidobjuk, a bazsalikomot belekeverjük.

4. A tálaláshoz a polentát darabokra vágjuk, az oldalait kissé megolajazzuk. Megsütjük grillserpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt, vagy grillsütőben 7-8 perc alatt. Paradicsomos, bazsalikomos szósszal, friss parmezánforgáccsal és összetépkedett bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Paradicsomszószos sajtos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 83 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Paradicsomszószos sajtos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
facebook