Tökkel töltött ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb sütőtök
½ csokor bazsalikom
2 evőkanál vaj
2 db paradicsom
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
½ db citrom
2 evőkanál olívaolaj
4 db tojás
40 dkg liszt
ízlés szerint őrölt szerecsendió
kevés sáfrány
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a sóval és a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk össze, amelyet letakarva kb. 30 percig hűvös helyen tárolunk.

2. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és folyamatos kevergetés mellett kb. 5-8 percig pároljuk benne a tököt. Sóval, borssal, sáfránnyal és szerecsendióval fűszerezzük.

3. A keveréket leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A mandulás csókot szétmorzsoljuk, és összekeverjük a tökkel. Belekeverjük a citromlevet és 7,5 dkg parmezánt.

4. A tésztát belisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. A tölteléket kanalanként elosztjuk a tésztalap egyik felére, megfelelő távolságot hagyva a halmok között. Ráborítjuk a tészta másik felét, és a lapokat a töltelék körül jól összenyomkodjuk. Derelyevágóval négyszögeket vágunk ki belőle.

5. Egy fazékban sós vizet forralunk. Addig főzzük benne a raviolit, amíg fel nem jön a víz felszínére. Ekkor kivesszük és lecsepegtetjük őket.

6. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, és rövid ideig pároljuk benne a paradicsomkockákat.

7. A bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk, csíkokra vágjuk, és a paradicsomra szórjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a raviolit is. A maradék parmezánnal megszórva kínáljuk.

Tökkel töltött ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 65 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tökkel töltött ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
vegetáriánus ételek