Tökkel töltött ravioli



Elkészítés:
1. A lisztet a sóval és a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk össze, amelyet letakarva kb. 30 percig hűvös helyen tárolunk.
2. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és folyamatos kevergetés mellett kb. 5-8 percig pároljuk benne a tököt. Sóval, borssal, sáfránnyal és szerecsendióval fűszerezzük.
3. A keveréket leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A mandulás csókot szétmorzsoljuk, és összekeverjük a tökkel. Belekeverjük a citromlevet és 7,5 dkg parmezánt.
4. A tésztát belisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. A tölteléket kanalanként elosztjuk a tésztalap egyik felére, megfelelő távolságot hagyva a halmok között. Ráborítjuk a tészta másik felét, és a lapokat a töltelék körül jól összenyomkodjuk. Derelyevágóval négyszögeket vágunk ki belőle.
5. Egy fazékban sós vizet forralunk. Addig főzzük benne a raviolit, amíg fel nem jön a víz felszínére. Ekkor kivesszük és lecsepegtetjük őket.
6. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, és rövid ideig pároljuk benne a paradicsomkockákat.
7. A bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk, csíkokra vágjuk, és a paradicsomra szórjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a raviolit is. A maradék parmezánnal megszórva kínáljuk.