Alma slafrokban

Apfelradln

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Alma slafrokban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db alma
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
kevés citromlé
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
13 dkg liszt
másfél dl ásványvíz
vagy
másfél dl tej

Elkészítés:

1. A fahéjat összekeverjük a kristálycukorral. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és a húsát 1 cm vastag karikákra vágjuk. Gyorsan meglocsoljuk citromlével, megszórjuk fahéjas kristálycukorral, és állni hagyjuk.

2. Közben a tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját olajjal és tejjel (vagy ásványvízzel) villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd állni hagyjuk.

3. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, belekeverjük a sárgájás masszába. a tészta azonban ne legyen túl híg (ha sűríteni kell, lisztet adhatunk még hozzá).

4. Egy nagy, mély serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk. Az almakarikákat a tésztába mártjuk, majd a forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.

5. Miután kiszedtük a serpenyőből, konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral vagy fahéjas kristálycukorral.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Alma slafrokban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 974 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Alma slafrokban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
recept beküldése