Fokhagymás-bazsalikomos zöldségleves
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, a burgonyát, a paradicsomot és a sárgarépát meghámozzuk. Minden zöldséget kockákra vágunk, a zöldbabot is.
2. A vaj felét egy lábosban felolvasztjuk, és 5 percig pároljuk benne a zöldségeket.
3. Másfél liter vizet felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockát. Hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. További 20 percig főzzük.
4. A bazsalikomot felaprítjuk, és hozzáadjuk az olívaolajat. A levest a tűzről levesszük, és hozzákeverjük az olívás bazsalikomot. Azonnal tálaljuk.