Szezámmagos spárga grillezve



Elkészítés:
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. Pattintsuk le és dobjuk el a nem túl vékony szálú spárgaszálak fás alsó részét. Fogpiszkálóval vagy bambusznyárssal fűzzünk össze 4-5 szálat.
3. Öntsük kis tálba a szezámolajat és a szójamártást, tegyük bele a fokhagymát, és keverjük össze villával. Kenjük meg a "spárgatutajok" mindkét oldalát a keverékkel, majd szórjuk meg kevés sóval és sok borssal.
4. Amikor minden készen áll a sütéshez, tegyük a forró rostélyra a spárgákat, és süssük oldalanként 2-4 percig, amíg mindkét felük szépen megpirul. Grillezés közben szórjuk meg a spárgát a szezámmal. Összetűzve és szétszedve is tálalható.