Tarka tésztasaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tarka tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldborsó
30 dkg sárgarépa
½ csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál gyümölcsecet
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál zöldségalaplé
4 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

2. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

3. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és alacsony hőmérsékleten 3 perc alatt megpároljuk benne a sárgarépát. Hozzáadjuk a zöldborsót, majd felöntjük az alaplével. Fedővel letakarva kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

4. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, aztán hagyjuk kihűlni.

5. Az öntethez összekeverjük az ecetet a sóval és borssal majd folyamatosan kevergetve belecsorgatjuk az olívaolajat. A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk, és apróra vágjuk, majd szintén a salátaöntetbe keverjük.

6. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel és az öntettel. A gorgonzolát kis darabokra törjük, és tálaláskor a salátára szórjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tarka tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tarka tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
vegetáriánus ételek