Svájci csokoládés túrótorta



Elkészítés:
1. Az omlós kekszet nylonzacskóba tesszük, és sodrófával finom morzsává törjük (esetleg robotgéppel megőröljük).
2. Kissé kikenünk egy 25 cm átmérőjű tortaformát. Összekeverjük a kekszmorzsát 9 dkg vajjal, és a tortaforma aljára és az oldalára nyomkodjuk, úgy hogy a széléig kb. 1 cm üres perem maradjon.
3. Előmelegítjük a sütőt (3-as fokozat, 170 fok). Gőz fölött, gyakran kevergetve felolvasztjuk és simára keverjük a csokoládét. Ha nem elég sima, egy darabig kézi habverővel keverjük. Levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
4. Egy nagy tálban robotgéppel kikeverjük a túrót a maradék vajjal, majd amikor sima, apránként belekeverjük a cukrot. (A tál oldalára verődött masszát időnként lekaparjuk.) Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a tojásokat, és ezekkel is simára keverjük.
5. A túrókeveréket a kekszmorzsára öntjük, majd a tortát 60 percig sütjük. A fémrácsra helyezett formában hagyjuk kihűlni, ezután lefedjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
6. Ha a túrótorta kellőképpen megdermedt, széles, lapos késsel meglazítjuk a szélét, és levesszük a forma peremét, majd az alját is meglazítva tálra csúsztatjuk a tortát.
7. Csokoládéforgácsot halmozunk rá, ezt meghintjük egy kevés kakaóporral, így kínáljuk.