Svájci csokoládés túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Svájci csokoládés túrótorta
Adag: 1 tortaforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg áttört, zsíros tehéntúró
45 dkg durvára tört fehér csokoládé
4 db tojás
20 dkg vaj
ízlés szerint csokoládéforgács
kevés kakaópor

Elkészítés:

1. Az omlós kekszet nylonzacskóba tesszük, és sodrófával finom morzsává törjük (esetleg robotgéppel megőröljük).

2. Kissé kikenünk egy 25 cm átmérőjű tortaformát. Összekeverjük a kekszmorzsát 9 dkg vajjal, és a tortaforma aljára és az oldalára nyomkodjuk, úgy hogy a széléig kb. 1 cm üres perem maradjon.

3. Előmelegítjük a sütőt (3-as fokozat, 170 fok). Gőz fölött, gyakran kevergetve felolvasztjuk és simára keverjük a csokoládét. Ha nem elég sima, egy darabig kézi habverővel keverjük. Levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.

4. Egy nagy tálban robotgéppel kikeverjük a túrót a maradék vajjal, majd amikor sima, apránként belekeverjük a cukrot. (A tál oldalára verődött masszát időnként lekaparjuk.) Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a tojásokat, és ezekkel is simára keverjük.

5. A túrókeveréket a kekszmorzsára öntjük, majd a tortát 60 percig sütjük. A fémrácsra helyezett formában hagyjuk kihűlni, ezután lefedjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.

6. Ha a túrótorta kellőképpen megdermedt, széles, lapos késsel meglazítjuk a szélét, és levesszük a forma peremét, majd az alját is meglazítva tálra csúsztatjuk a tortát.

7. Csokoládéforgácsot halmozunk rá, ezt meghintjük egy kevés kakaóporral, így kínáljuk.

Svájci csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Svájci csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
google+