Falusi pizza

Pizza rustica

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Falusi pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db burgonya
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 dkg
1 és ¼ dkg élesztő
2 és fél dl langyos víz
50 dkg liszt
A töltelékhez:
30 db kimagozott fekete olajbogyó
4 db érett paradicsom
1 dkg karikára vágott kapribogyó
4 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát főzzük puhára, és még melegen törjük össze.

2. Egy tálban dolgozzuk össze a liszttel és a langyos, cukros vízben felfuttatott fél kocka élesztővel.

3. Adjuk hozzá a sót és az olajat, és gyúrjuk át alaposan, majd letakarva tegyük félre, hogy meleg helyen 60-120 perc alatt megkelhessen.

4. A töltelékhez a hagymát kevés vízben kb. 10 perc alatt főzzük puhára, és szűrjük le. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, és süssük át benne a hagymát, de ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg.

5. Keverjük hozzá a kapribogyót és a feldarabolt paradicsomot, és főzzük 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve tegyük bele a karikákra szelt olajbogyót is.

6. A tésztát felezzük el, és az egyik felével béleljünk ki egy vékonyan kiolajozott sütőformát. Öntsük rá a tölteléket, és fedjük le a tészta másik felével. Kenjük meg a tetejét egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.

Már az ókori Rómában is kínáltak az utcai árusok lapos kenyeret, ezt sokan a mai pizza ősének tartják. Maga a pizza szó először egy 997-ben köznapi latin nyelven írt, Gaetából származó szövegben fordult elő, de csak a 16. századi Nápolyban terjedt el a lapos kenyér neveként.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Falusi pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Falusi pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
bevásárlólista