Falusi pizza
Pizza rustica



Elkészítés:
1. A burgonyát főzzük puhára, és még melegen törjük össze.
2. Egy tálban dolgozzuk össze a liszttel és a langyos, cukros vízben felfuttatott fél kocka élesztővel.
3. Adjuk hozzá a sót és az olajat, és gyúrjuk át alaposan, majd letakarva tegyük félre, hogy meleg helyen 60-120 perc alatt megkelhessen.
4. A töltelékhez a hagymát kevés vízben kb. 10 perc alatt főzzük puhára, és szűrjük le. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, és süssük át benne a hagymát, de ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg.
5. Keverjük hozzá a kapribogyót és a feldarabolt paradicsomot, és főzzük 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve tegyük bele a karikákra szelt olajbogyót is.
6. A tésztát felezzük el, és az egyik felével béleljünk ki egy vékonyan kiolajozott sütőformát. Öntsük rá a tölteléket, és fedjük le a tészta másik felével. Kenjük meg a tetejét egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.