Grillezett húsok



Elkészítés:
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmaringgal, fokhagymával. Hagyjuk pácolódni 8 órán keresztül.
3. A pácolást követően húzzuk a húsokat és a zöldségeket váltakozva fából vagy fémből készült nyársakra.
4. A megtisztított csirke hátát kétoldalt, a gerinc mellett vágjuk végig, és a csirkét nyissuk szét (pillangóvágás): így a csirke úgy fekszik előttünk egy darabban, hogy a bőrös részei felfelé néznek.
5. Tegyük a csirkét a maradék olívaolajból és a citromléből készített, fokhagymával és rozmaringgal fűszerezett páclébe szintén 8 órára.
6. Ugyancsak 8 órán át pácoljuk a báránybordát (lehetőleg modenai) balzsamecetes, fokhagymás, rozmaringos pácban.
7. A sertésoldalast csak fokhagymával és rozmaringgal dörzsöljük be.
8. Ha a húsok megfelelő ideig érlelődtek, forrósítsuk fel a grillt, és kb. 30 perc alatt süssük meg őket. Ne feledkezzünk meg arról, hogy csak a már megsült húsokat sózzuk!