Spenótos-pesztós tekercs sajttal

| Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb szelet provolone sajt
10 dkg bébispenót
dl pesto szósz
1 nagyobb vékonyra szeletelt paradicsom
1 ¾ dl tejföl

Elkészítés:

1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük a tortillákat.)

2. Keverjük össze a tejfölt és a pesztót egy kis tálban. Kenjük a tortillákra.

3. Tegyünk mindegyikre spenótot, paradicsomot és sajtot.

4. Tekerjük fel szorosan a tortillákat és tálaljuk őket melegen.

A provolone jellegzetes ízű, félkemény olasz sajt. Bármilyen hasonló jellegű helyi sajtot használhatunk helyette.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csokor bazsalikomlevél

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.

2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.

Tortilla teljes kiőrlésű lisztből

Tortilla teljes kiőrlésű lisztből
1.5 dl víz
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
0.5 teáskanál
1 teáskanál sütőpor

1. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba. Keverjük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, és kézzel állítsuk össze a puha, lágy tésztát. (Lehet, hogy az összes vízre nem is lesz szükségünk.)

2. Gyúrjuk a tésztát 2-3 perc alatt enyhén lisztezett munkalapon, hogy sima és rugalmas legyen. Formáljunk belőle cipót, és kenjük le olajjal. Tegyük egy tiszta tálba, takarjuk le, és tegyük félre 15 percre.

3. Osszuk a tésztát 8-10 azonos méretű cipóra, és nyújtsuk mindegyiket akkorára és olyan vastagra, ahogy szeretjük.

4. Forrósítsunk fel egy nagy, vastag falú serpenyőt közepesnél nagyobb lángon. Tegyük bele az első tortillát, és süssük, amíg a teteje enyhén hólyagosodni kezd. Amikor az alja is kezd színesedni, akkor fordítsuk meg, és süssük addig, amíg a másik oldala is halvány színt kap.

5. A kész tortillákat rakjuk egymásra, és tartsuk melegen tiszta konyharuhával letakarva. Azonnal fogyaszthatjuk őket, de légmentesen becsomagolva hűtőbe is tehetjük. Ez esetben felhasználás előtt melegítsük fel.

Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
hírlevél