Spenótos-pesztós tekercs sajttal



Elkészítés:
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük a tortillákat.)
2. Keverjük össze a tejfölt és a pesztót egy kis tálban. Kenjük a tortillákra.
3. Tegyünk mindegyikre spenótot, paradicsomot és sajtot.
4. Tekerjük fel szorosan a tortillákat és tálaljuk őket melegen.
Pesto

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.
2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.
Tortilla teljes kiőrlésű lisztből

1. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba. Keverjük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, és kézzel állítsuk össze a puha, lágy tésztát. (Lehet, hogy az összes vízre nem is lesz szükségünk.)
2. Gyúrjuk a tésztát 2-3 perc alatt enyhén lisztezett munkalapon, hogy sima és rugalmas legyen. Formáljunk belőle cipót, és kenjük le olajjal. Tegyük egy tiszta tálba, takarjuk le, és tegyük félre 15 percre.
3. Osszuk a tésztát 8-10 azonos méretű cipóra, és nyújtsuk mindegyiket akkorára és olyan vastagra, ahogy szeretjük.
4. Forrósítsunk fel egy nagy, vastag falú serpenyőt közepesnél nagyobb lángon. Tegyük bele az első tortillát, és süssük, amíg a teteje enyhén hólyagosodni kezd. Amikor az alja is kezd színesedni, akkor fordítsuk meg, és süssük addig, amíg a másik oldala is halvány színt kap.
5. A kész tortillákat rakjuk egymásra, és tartsuk melegen tiszta konyharuhával letakarva. Azonnal fogyaszthatjuk őket, de légmentesen becsomagolva hűtőbe is tehetjük. Ez esetben felhasználás előtt melegítsük fel.