Finom brióstészta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd a kristálycukrot és a sót a hideg tejben.
2. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a feloldott élesztőt, 1 egész tojást, összekeverjük egy kevés liszttel, hozzáadjuk a tejes keveréket, majd egyenként a másik 2 tojást.
3. A tésztát addig dagasztjuk, míg rugalmas és sima nem lesz.
4. Beledolgozzuk a habosra kevert vajat, újra összedagasztjuk, és kendővel letakarva, langyos helyen kb. 90 percig kelni hagyjuk.
5. Átdagasztjuk, és 60-120 percre a hűtőbe tesszük.
A brióstésztát ajánlatos előző este elkészíteni.