Finom brióstészta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
dl tej
1 dkg porcukor
3 db tojás
dl víz
25 dkg liszt

Elkészítés:

1. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd a kristálycukrot és a sót a hideg tejben.

2. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a feloldott élesztőt, 1 egész tojást, összekeverjük egy kevés liszttel, hozzáadjuk a tejes keveréket, majd egyenként a másik 2 tojást.

3. A tésztát addig dagasztjuk, míg rugalmas és sima nem lesz.

4. Beledolgozzuk a habosra kevert vajat, újra összedagasztjuk, és kendővel letakarva, langyos helyen kb. 90 percig kelni hagyjuk.

5. Átdagasztjuk, és 60-120 percre a hűtőbe tesszük.

A brióstésztát ajánlatos előző este elkészíteni.
Finom brióstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 119 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Finom brióstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
pinterest