Fűszeres-csirkés rizses hús

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres-csirkés rizses hús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál currypor
35 dkg előfőzött rizs
45 dkg főtt csirke
vagy
6 db kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
2 teáskanál
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet sáfrány
2 gerezd összenyomott fokhagyma
2 fej szeletelt hagyma
22 és fél dkg érett paradicsom
ízlés szerint pirított fenyőmag

Elkészítés:

1. Felmelegítjük az olajat egy vastag aljú serpenyőben (a legideálisabb a paellaserpenyő). Belerakjuk a fokhagymát, a hagymát, és 5 percig pároljuk. A megpárolt fokhagyma, hagyma felét félretesszük.

2. A curryport beleszórjuk, 1 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a csirkét. Ha a hús nyers, 10 percig kevergetjük, vagy csupán 4 percig, ha a csirke főtt volt. Ez idő alatt barnára pirul.

3. Serpenyőbe tesszük a rizst, alaposan elkeverjük, hogy az olaj minden oldalát befedje. Felöntjük 9 dl forró vízzel, sózzuk, beleszórjuk a sáfrányt. Lefedjük és felforraljuk. Ha felforrt, csökkentjük a tűz hőfokát. Úgy 20 percig főzzük, vagy amíg a rizs puha nem lesz. Ha a leve elpárologna, kevés vízzel pótolhatjuk.

4. A félretett párolt hagymát, a mazsolát, a paradicsomot és a fenyőmagot az ételbe keverjük, további 5 perc alatt átmelegítjük. Azonnal tálaljuk.

Fűszeres-csirkés rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 680 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Fűszeres-csirkés rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
könyvek