Karfiol és brokkoli fűszermártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiol és brokkoli fűszermártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg brokkoli
1 kisebb fej karfiol
igény szerint vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyem
2 db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olívaolaj
5 dkg cheddar sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.

2. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Melegen tartjuk.

3. A fűszermártáshoz a vajat és az olívaolajat serpenyőben összeolvasztjuk. Beletesszük a frissen reszelt gyömbérgyökeret, néhány percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a frissen vágott petrezselymet, végül a citromlevet is. 2-3 percig pároljuk.

4. Sóval, borssal ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.

5. Előmelegített grillsütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt kissé megbarnul.

Karfiol és brokkoli fűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Karfiol és brokkoli fűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
most van szezonja