Marhahúsos miniburger mustárszósszal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos miniburger mustárszósszal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sovány darált marhahús
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
¼ teáskanál
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
A szószhoz:
1 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál majonéz
½ teáskanál cayenne-bors
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mustárszósz hozzávalóit - a mustárt, a majonézt - habverővel keverjük össze egy tálban, és a tálalásig tegyük félre.

2. A húspogácsához jól dolgozzuk össze a darált húst a fokhagymával, a sóval és a borssal egy nagy tálban. Formáljunk a masszából 12 kis pogácsát. Tegyük őket a hűtőbe 30 percre.

3. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, és öntsük bele az olajat. Körülbelül 5 perc alatt pirítsuk meg a felszeletelt lilahagymát.

4. A húspogácsákat is a serpenyőben süssük meg oldalanként 3-4 perc alatt.

5. A félbevágott zsemlék alsó felére kenjük rá a mustárszószt, tegyünk rá húspogácsát és hagymát, aztán azonnal tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Mini hamburgerzsemle

Mini hamburgerzsemle
1 nagyobb tojás
2.5 dl tej
50 dkg búzaliszt
2 evőkanál olvasztott vaj
1 zacskó szárított élesztő
1 teáskanál

1. Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tejet, a tojást és a vajat. Tegyük az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe.

2. A gyártó utasításait követve dolgoztassuk ki a tésztát a géppel.

3. Rakjuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és kíméletesen nyújtsuk ki körülbelül 6 mm vastagra, 5 cm átmérőjű tésztavágóval szaggassuk ki belőle a zsemléket.

4. Vékonyan kikent tepsin vagy sütőlapon úgy rendezzük el a zsemléket, hogy körülbelül 5 cm legyen köztük a távolság. Takarjuk le őket tiszta konyharuhával, és tegyük félre kelni nagyjából 30 percre, amíg méretük megduplázódik.

5. Melegítsük elő a villanysütőt 180 fokra vagy a gázsütőt 4-es fokozaton. Süssük a zsemléket 15-20 percig, amíg szépen megnőnek és a tetejük aranybarnára pirul. Kenjük meg őket egy kevés olvasztott vajjal, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Marhahúsos miniburger mustárszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Marhahúsos miniburger mustárszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
lexikon