Paprikában sült tojás

| Töltött paprika tojással töltve receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikában sült tojás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
4 nagyobb bazsalikomlevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 db érett paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először a paprika filmszerű héját távolítsuk el: szúrjunk bele egy villát a csumájánál és forgassuk meg nyílt láng fölött, ezután már egy késsel könnyen lehúzhatjuk a héját.

2. A paprikát vágjuk hosszában két részre és távolítsuk el a magházát. Az így előkészített paprikaszeleteket fektessük egy olajjal megkent sütőlemezre és süssük 180 fokon 10 percig.

3. Most következik a paradicsom előkészítése: egy hegyes késsel vágjunk éket a paradicsom csumája körül és emeljük ki a csumát. aztán tegyük a paradicsomokat forrásban levő vízbe 10 másodpercre, hogy a héjuk megrepedjen, felpöndörödjön, és könnyen lehúzhatóvá váljon.

4. Széltében vágjuk ketté a paradicsomokat, és a levüket a magokkal együtt folyassuk ki. A paradicsomhúst vágjuk kis kockákra, és néhány percig pirítsuk olajon egy serpenyőben: épp csak annyi ideig, míg a felesleges savanykás lé elpárolog belőle.

5. Ezután húzzuk le a paradicsomot a tűzről, sózzuk, majd egyenletesen osszuk el a "paprikacsónakokban".

6. Minden paprika alá helyezzünk egy-egy kenyérszeletet, és tegyük vissza őket a sütőlemezre. A paradicsomok tetejére pedig üssünk egy-egy tojást, majd gyorsan tegyük az ételt az addigra körülbelül 200 fokra előmelegített, forró sütőbe. Addig süssük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Az elkészült "paprikacsónakokat" díszítsük 1-1 bazsalikomlevéllel, majd azonnal tálaljuk.

A receptből elsajátítható a paradicsom és a paprika előkészítésének egy újszerű módja. Az így készített paradicsom már nem tartalmaz savas lét, és a paprika emészthetetlen, filmszerű héját is tökéletesen eltávolítjuk.
Paprikában sült tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Paprikában sült tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recept beküldése