Fokhagymaleves



Elkészítés:
1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, az olívaolajat, a fűszernövények csokrát (bouquet garni-t) és a sót.
2. Lassú tűzön 15 percig főzzük, hogy a fűszernövények íze jól átjárja, majd a fazekat levesszük a tűzről.
3. Kivesszük belőle a bouquet garni-t. A tojást egy edényben összekeverjük. Folytonos kevergetés közben kevés langyos vizet adunk a tojáshoz, majd belekeverjük a levesbe.
4. A finomra vágott petrezselymet a levesbe szórjuk. Borssal ízesítjük.
5. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és mély tányérokba tesszük. Ráöntjük a forró levest, és azonnal tálaljuk.
Bouquet garni
1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.
2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.
Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.