Fokhagymaleves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 gerezd fokhagyma
15 dl víz
1 csokor petrezselyem
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
4 szelet fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, az olívaolajat, a fűszernövények csokrát (bouquet garni-t) és a sót.

2. Lassú tűzön 15 percig főzzük, hogy a fűszernövények íze jól átjárja, majd a fazekat levesszük a tűzről.

3. Kivesszük belőle a bouquet garni-t. A tojást egy edényben összekeverjük. Folytonos kevergetés közben kevés langyos vizet adunk a tojáshoz, majd belekeverjük a levesbe.

4. A finomra vágott petrezselymet a levesbe szórjuk. Borssal ízesítjük.

5. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és mély tányérokba tesszük. Ráöntjük a forró levest, és azonnal tálaljuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Fokhagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom levesek
Finom levesek
(Alexandra Kiadó, 2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni, ráadásul az elkészítés sem okoz nehézséget. Ne a feje főjön a konyhában! Meglátja, ezekkel a fogásokkal könnyen... bővebben...
Fokhagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom levesek
Finom levesek
(Alexandra Kiadó, 2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni, ráadásul az elkészítés sem okoz nehézséget. Ne a feje főjön a konyhában! Meglátja, ezekkel a fogásokkal könnyen... bővebben...
szótár