Padlizsános lasagne

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsános lasagne
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg készen vásárolt lasagne
120 dkg vegyes darált hús
210 dkg padlizsán
1 teáskanál szárított kakukkfű
75 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 és fél dl tej
15 dl fehérbor
12 evőkanál liszt
6 evőkanál vaj
270 dkg darabolt paradicsom
3 szál sárgarépa
½ csokor apróra vágott bazsalikom
6 evőkanál citromlé
12 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, lecsöpögtetjük és hosszában felszeteljük. 2 evőkanál olajat összekeverünk a borssal, a citromlével és a bazsalikommal, és ezzel a keverékkel megkenjük a padlizsánszeleteket.

2. A vöröshagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a húst, majd jól megpirítjuk. Belekeverjük a kakukkfüvet és a paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.

3. A vajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a borral, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a tejet, ízlés szerint megsózzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).

4. Felváltva mártást, nyers lasagnelapokat, padlizsánt, valamint sajttal megszórt darált húsos masszát rétegezünk a sütőformába. Mindezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló elfogy. Az utolsó réteg hús és a rászórt sajt legyen. A lasagnét a sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Padlizsános lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Padlizsános lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek