Padlizsános lasagne



Elkészítés:
1. A padlizsánt forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, lecsöpögtetjük és hosszában felszeteljük. 2 evőkanál olajat összekeverünk a borssal, a citromlével és a bazsalikommal, és ezzel a keverékkel megkenjük a padlizsánszeleteket.
2. A vöröshagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a húst, majd jól megpirítjuk. Belekeverjük a kakukkfüvet és a paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.
3. A vajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a borral, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a tejet, ízlés szerint megsózzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
4. Felváltva mártást, nyers lasagnelapokat, padlizsánt, valamint sajttal megszórt darált húsos masszát rétegezünk a sütőformába. Mindezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló elfogy. Az utolsó réteg hús és a rászórt sajt legyen. A lasagnét a sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.