Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 vékony szelet baconszalonna
24 db friss bazsalikomlevél
24 extra nagy garnélarák

Elkészítés:

1. Öblítsük le folyó víz alatt a garnélarákokat, csöpögtessük le, és itassuk szárazra papírtörlővel. A rákokról kézzel hántsuk le a páncéljukat, a lábuknál kezdjük, és úgy szedjük le róluk, mint egy mandarinról a héját. Közvetlenül a farkuk fölött csippentsük össze a páncélt, és a rákhús kiugrik belőlük. A farkakat rajtuk lehet hagyni. (De, ízléstől függően, el is lehet távolítani.) Az erezetet is távolítsuk el a következő módon: egy villa fokát dugjuk be a rákok hát közepén - vele ki fog jönni az ér. Figyelem! Ez a módszer többnyire működik, de nem minden esetben. Ha az ér elszakadozik, szét kell vágni a rákot. (Ilyenkor ferdén (egy V egyik oldala) jó 5 mm mélyen vágjuk be a rák hátát, közvetlenül az ér fölött, az állat teljes hosszában. Fordítsuk meg, egy másik rézsútos vágást (a V másik oldala) ejtve, és az eret a körülötte lévő hússal együtt távolítsuk el.)

2. A páncéljától és erezetétől megtisztított rákot egyik kezünkkel egyenesítsük ki, majd a másik kezünkkel, hátulról kezdve, teljes hosszában vezessük át a nyársat (a kb. 20-25 cm hosszú bambusznyársakat előzőleg 60 percre áztassuk, annyi hideg vízbe, amennyi ellepi őket, majd csöpögtessük le). A nyársra húzás közben végig tartsuk egyenesen a rákot.

3. A rákok hátára tegyünk egy-egy egész bazsalikomlevelet, majd tekerjük be egy-egy szelet baconnel, oly módon, hogy azt a nyárs felső végéhez illesztjük, utána pedig megforgatjuk. Az első tekeréskor dugjuk be a bacon végét a szelet alá.

4. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra. Fektessük a forró rostélyra a nyársakat, és a szabadon maradt végük alá tegyünk összehajtott alufóliát, hogy meg ne égjenek.

5. Addig hagyjuk a tűzön a nyársakat, amíg a bacon szépen megpirul, a rákok pedig átsülnek (oldalanként 4-8 percig). A nyársakat az egyenletes sütés érdekében, sütés közben fordítsuk meg. Az elkészült rákok szilárd tapintásúak és fehérek lesznek.

Ha előételként kínáljuk, akkor 6-8 főre elég a fenti mennyiség.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
twitter