Svájci sárgabaracktorta
Walliser Aprikosenkuchen



Elkészítés:
1. A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, ráhintjük a sót és kis darabokban a vajat. A víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.
2. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, majd a kerekre sodort süteménytésztát peremesen beleillesztjük, a közepét villával megszurkáljuk.
3. A torta alját megszórjuk darált mandulával, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
4. A sárgabarackokat kettévágjuk, kimagozzuk, majd kirakjuk velük a torta alját, és 20 percre a sütőbe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a tojást, a cukrot, a tejszínt és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd nyakonöntjük vele a sárgabarackokat. Ezután ismét 20 percig sütjük.
5. A sárgabarackglazúrt felmelegítjük (vagy elkészítjük: 20 dkg porcukrot elkeverünk 1 evőkanál citromlével, 3 evőkanál sárgabarackszörppel és 1 evőkanál barackpálinkával), ráöntjük a tortára, majd mandulaforgáccsal megszórjuk. Langyosan fogyasztva a legízletesebb!