Svájci sárgabaracktorta

Walliser Aprikosenkuchen

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Svájci sárgabaracktorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál hideg víz
7 és fél dkg hideg vaj
½ teáskanál
15 dkg finomliszt
A töltelékhez:
70 dkg sárgabarack
6 dkg sárgabarackglazúr
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
3 db tojás
6 dkg mandula
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, ráhintjük a sót és kis darabokban a vajat. A víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.

2. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, majd a kerekre sodort süteménytésztát peremesen beleillesztjük, a közepét villával megszurkáljuk.

3. A torta alját megszórjuk darált mandulával, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

4. A sárgabarackokat kettévágjuk, kimagozzuk, majd kirakjuk velük a torta alját, és 20 percre a sütőbe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a tojást, a cukrot, a tejszínt és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd nyakonöntjük vele a sárgabarackokat. Ezután ismét 20 percig sütjük.

5. A sárgabarackglazúrt felmelegítjük (vagy elkészítjük: 20 dkg porcukrot elkeverünk 1 evőkanál citromlével, 3 evőkanál sárgabarackszörppel és 1 evőkanál barackpálinkával), ráöntjük a tortára, majd mandulaforgáccsal megszórjuk. Langyosan fogyasztva a legízletesebb!

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Svájci sárgabaracktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Svájci sárgabaracktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
van itthon