Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát és a fokhagymát kevés olajban közepes tűzön 5 percig pároljuk. Belekeverjük a paradicsomot. 10-15 percig sűrítjük.
4. Hozzáadjuk a vizet, az ecetet. és 5-10 percig gyöngyöztetjük. Sózzuk, borsozzuk.
5. A tálra 1 réteg lencsét, majd 1 réteg rizst kanalazunk addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére rizs kerüljön, amit paradicsomszósszal borítunk. Forrón tálaljuk.