Citromos túrótorta



Elkészítés:
1. A kekszet nejlonzacskóba tesszük, és sodrófával finom morzsává törjük.
2. Egy kisebb lábosban megolvasztjuk a vajat, és alaposan elkeverjük a durva szemcséjű cukorral meg a kekszmorzsával.
3. A kekszes keveréket egy kanál hátával egy 20 centiméteres tortaforma aljára nyomkodjuk.
4. Egy közepes nagyságú tálban robotgéppel simára keverjük a túrót, hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, és a sűrített tejet, majd ezekkel is jól kikeverjük.
5. Egy másik tálban lágy habbá verjük az alaposan lehűtött tejszínt, majd a túrós keverékhez adjuk. A túrótölteléket a formába öntjük, úgy hogy mindenütt befedje a kekszmorzsát. A tetejét elsimítjuk, és a tortát másnapig hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
6. Tálalás előtt meglazítjuk a torta szélét, és levesszük a forma peremét, majd az alját is meglazítjuk, és a tortát tálra csúsztatjuk.
7. Széles, lapos késsel megkenjük a tetejét a tejföllel. Friss színes gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.