Párolt gomba wokban



Elkészítés:
1. A gombákat vízben megmossuk, majd felitatjuk róluk a nedvességet.
2. A wokban felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és kb. 10 másodpercig futtatjuk benne az újhagymát, a gyömbért és a fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a gombát, és folyamatosan kevergetve még 5 percig főzzük.
4. Ráöntjük a sherryt, a szójaszószt, a tyúkhúslevest, a cukrot és a szezámolajat. Jól megkeverjük, és további 5 percig főzzük. Azonnal tálaljuk, rizzsel köríthetjük.
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.