Sárgarépás rizs dióval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépás rizs dióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg dióbél
25 dkg sárgarépa
30 dkg rizs
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.

2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és kis lángon pároljuk 10-15 percen keresztül.

3. Eközben a dióbelet pörköljük meg a sütőben, mozsárban törjük meg, majd adjuk az időközben elkészült - de nem túlfőtt - sárgarépához.

4. Amikor a rizs is elkészült, keverjük össze a diós répával, öntsünk rá egy kis olívaolajat és pirítsuk még néhány percig mérsékelt tűzön, majd forrón tálaljuk.

Sárgarépás rizs dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Sárgarépás rizs dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
google+