Padlizsántekercsek

Involtini di melanzane

| Paradicsomos-halas töltött padlizsán receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsántekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg paradicsom
2 db pácolt szardellafilé
50 dkg padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 dkg zsemlemorzsa
1 csomag petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál mazsola
1 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük.

2. A kapribogyót, a mazsolát és a fenyőmagot finoman felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A mazsolás kapribogyós keverékhez tesszük.

3. A szardellát felkockázzuk. A zöldfűszereket megmossuk, és hagyjuk megszáradni. Ezután finoman felvágjuk, majd mindezt a keverékhez adjuk.

4. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Ha a paradicsomot forrásban lévő vízbe beledobjuk 30 másodpercre, sokkal könnyebben le tudjuk húzni a héját.

5. Két evőkanálnyi paradicsomkockát egy villával szétnyomunk és a zsemlemorzsával, a sajttal és a tojássárgákkal együtt a kapribogyós masszába keverjük. Sóval és borssal fűszerezzük.

6. A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A padlizsánokat zsírmentesen rövid ideig sütjük. Ezután megkenjük őket a masszával és szépen feltekerjük, hogy egy stabil tekercsformát adjanak.

7. A maradék paradicsomot a sóval, borssal és 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és eloszlatjuk a padlizsántekerecseken. Az egészet 20 percre még sütőbe tesszük.

Padlizsántekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Padlizsántekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
recept beküldése