Padlizsántekercsek
Involtini di melanzane



Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük.
2. A kapribogyót, a mazsolát és a fenyőmagot finoman felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A mazsolás kapribogyós keverékhez tesszük.
3. A szardellát felkockázzuk. A zöldfűszereket megmossuk, és hagyjuk megszáradni. Ezután finoman felvágjuk, majd mindezt a keverékhez adjuk.
4. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Ha a paradicsomot forrásban lévő vízbe beledobjuk 30 másodpercre, sokkal könnyebben le tudjuk húzni a héját.
5. Két evőkanálnyi paradicsomkockát egy villával szétnyomunk és a zsemlemorzsával, a sajttal és a tojássárgákkal együtt a kapribogyós masszába keverjük. Sóval és borssal fűszerezzük.
6. A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A padlizsánokat zsírmentesen rövid ideig sütjük. Ezután megkenjük őket a masszával és szépen feltekerjük, hogy egy stabil tekercsformát adjanak.
7. A maradék paradicsomot a sóval, borssal és 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és eloszlatjuk a padlizsántekerecseken. Az egészet 20 percre még sütőbe tesszük.